View_image

Mobile tjenester

Det norske markedet har alltid vært i forkant på teknologien knyttet til SMS, MMS og WAP. Hos Datek Wireless AS finnes medarbeidere med bred erfaring og spisskompetanse på alle typer grensesnitt og infrastruktur for innholdsleverandører, aggregatorer og operatører.

Datek Wireless har en serie produkter for levering av innhold for SMS, MMS og WAP. Løsningene er i bruk hos mange innholdsleverandører både i Norge og andre land. I tillegg leverer vi plattformløsninger med skreddersøm for å håndtere selskaper med store volum og spesielle behov.

View_image

CPAS (Content Provider Acces System) er et produkt som gjør det mulig å sende SMS via en lang rekke mobiloperatører og aggregatorer ved bruk av ett enkelt grensesnitt. CPAS er beregnet på:

 • Bedrifter med enkle behov for å kommunisere via SMS
 • Innholdsleverandører med eget kortnummer
 • Aggregatorer
 • Systemleverandører med behov for sending og mottak av meldinger ved bruk av modem eller kortnummere
 • CPAS benyttes i dag i mer enn ti land, og er det ledende produktet av denne typen i Norge. rundt 30 prosent av alle norske innholdsleverandører og aggregatorer benytter CPAS.

Funksjonalitet

Løsningen er en kommunikasjonsgateway som kan kjøre på de aller fleste operativsystemer, siden den er Java-basert. Den kjøres som en standalone applikasjon eller tjeneste, og trenger kun oppsett av kontoinformasjon.

Funksjonelle høydepunkter

 • Tilbyr både høynivå og lavnivå grensesnitt over XML eller posisjonsseparert format. Høynivå betyr at CPAS håndterer splitting av lange meldinger til riktig SMS-lengde.
 • Flere forskjellige transport-/kanaltyper – JMS, TCP, HTTP og fil
 • Muligheter for å utvide løsningen med plugins/filtere (logging, overvåkning, rapportering til ekstern database, routing, osv)
 • Støtte for formattering av mange meldingstyper (flash, ringetoner, logoer, wap push SI, wap push SL, bokmerker, osv.)
 • Meget god ytelse (brukes blant annet til TV-avstemminger)

Dateks rolle

Datek innehar med dette produktet rollen som systemintegrator. Vi vedlikeholder de ulike grensesnittene mot operatører (mobile nettverksoperatører (MNO) og virtuelle mobile nettverksoperatører (VMNO)) og aggregatorer.

Vi har ikke egne kortnummere, og er derfor ingen konkurrent av de som ønsker å kjøpe dette produktet.

Produktene våre er beregnet på å kjøre i kundens eget miljø, enten dette er hans eget serverrom eller i nettskyen. For de fleste av våre kunder er dette fornuftig. Vi tar ikke betalt for trafikken, kun faste avgifter for bruk av løsningen, og kunden kan selv bestemme hvor og hvordan løsningen skal kjøre.

View_image

MMS Gateway er for MMS det CPAS er for SMS. Ved å benytte et enkelt grensesnitt kan du sende og motta MMS via en rekke operatører.

Funksjonalitet

Som de øvrige produktene i serien av meldingsprodukter fra Datek er MMS Gateway Javabasert og kan kjøre i de aller fleste miljøer.

Løsningen fungerer som en gateway mellom kunden som skal levere innhold og mobiloperatørene som meldingene skal sendes via.

Funksjonelle høydepunkter

 • Enkelt filgrensesnitt eller web service grensesnitt for sending og mottak av meldinger. Du er oppe og sender meldinger i løpet av noen timer
  Enhetlig grensesnitt på kryss av alle operatører og aggregatorer
 • Høy ytelse
 • Håndtering av nummerportabilitet og routing
 • Utvidbar løsning med mulighet for ekstra filtere og plugins for integrasjon mot baksystemer, rapporteringssystemer, osv.
View_image

Dateks WAP Gateway tilbyr en veldig enkel og uniform måte å identifisere kunder på i innkommende WAP/HTTP forespørsler, for å neste omgang å utføre billing av disse.

WAP Gateway’en fra Datek plasseres foran web serveren du bruker til å levere innhold til kundene. Ved innkommende HTTP-requester vil WAP Gateway legge på informasjon om brukeren og telefonen han bruker. I svaret (HTTP response) kan du så angi informasjon om pris for innholdet og annen informasjon om hvordan responsen skal presenteres for brukeren.

Funksjonalitet

WAP Gateway Javabasert og kan kjøre i de aller fleste miljøer.

Funksjonelle høydepunkter:

 • Billing utføres ved å sette en enkelt HTTP header i responsen til kunden: X-Payment-Info (eks: X-Payment-Info: price: 200, currency: NOK)
 • HTTP requester berikes med enhetlig headerinformasjon om kunde (X-Customer-ID), operatør (X-Operator-Info), telefon (X-User-Agent, X-Profile), osv.
 • Filtrering av responser til kunden, f.eks. for kopibeskyttelse (DRM), tegnsett, osv
 • Håndtering av forsinket billing ved salg av appliasjoner – billing utføres først når telefonen rapporerter at applikasjonen ble installert OK
 • Håndtering av mange forskjellige billingmekanismer
 • Sesjonshåndtering
 • Høy ytelse
 • Mulighet for å embedde som filter i javabasert webapplikasjonsserver
 • Utvidbar løsning med mulighet for ekstra filtere og plugins for integrasjon mot baksystemer, rapporteringssystemer, osv.

Selv om vi selger standard produkter, er det også mulig å utvide disse for individuelle behov. Dette kan være integrasjon mot CMS- eller ERP-systemer, integrasjon mot bedriftens egne databaser og rapporteringsverktøy, integrasjon mot individuelle applikasjonsservere eller andre former for tilpasning.

Datek har også utviklet egne løsninger for både aggregatorer og mobiloperatører, med integrasjon mot alt fra billingsystemer, meldingssentraler, nummerdatabaser og andre applikasjoner og løsninger som kjører i deres miljø.

Vi utvikler også innholdsapplikasjoner med tilpasninger mot mobilt utstyr.

Datek har levert mobile meldingssystemer til en lang rekke norske og utenlandske kunder. Her er et lite knippe av dem.


NSB:http://www.nsb.no benytter løsninger for Datek til alle sine SMS-aktiviteter, fra rutetider på SMS til masseutsending av trafikkinformasjon ved avvik

Norsk Tipping" tilbyr spillinformasjon på kortnummer 2020 ved bruk av løsninger fra Datek.


Jernbaneverket benytter løsninger fra Datek til integrasjon mot sine GSM-R-løsninger for SMS.


Bokklubben benytter SMS- og MMS-løsninger fra Datek til sine abonnementstjenester på kortnummer 2102

Ønsker du mer informasjon? Send oss en melding .